Suroviny:
250 ml jahodového džusu
250 ml vody
160 g cukru
500 g jahod
200 g bílého jogurtu
špetka skořice
Na ozdobu:
8 jahod
lístky máty
100 ml smetany ke šlehání
Postup:
V rendlíku zahřejte jahodový džus se 150 ml vody, přidejte špetku skořice a cukr a pomalu zahřívejte. Jakmile se směs začne vařit, stáhněte ji z plamene a nechte vychladnout.
Mezitím omyjte jahody, osušte je, zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky. Přilijte k nim zbylou vodu a jogurt a vše tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
Směs přilijte do hrnce s vychladlým džusem, dobře promíchejte a dejte ještě asi na hodinu vychladit do lednice. Polévku na talíři zakápněte smetanou a ozdobte nakrájenými jahodami a lístky máty. Smetanu můžete nahradit kopečkem vanilkové zmrzliny.
Tip!
Polévku podávejte jako dezert po jídle.
To vypadá moc hezky, ale já mám radši klasické horké polévky. Přesto to zkusím, aby bylo něco nového. Možná překvapím rodinu.
jo tohle zni fakt dobre! uz mam doma jahody, takze vim co budu delat zitra na snidani 🙂
no tak tohle musim zkusit, vypada to luxusne! moc nevarim ale tohle vypada jednoduche i pro me 😀
Úžasný recept! Mám velkou radost, že jsem ho našla, protože jahody miluji. Jen bych místo bílého jogurtu zkusila použít jogurt řecký pro krémovější konzistenci. Díky za sdílení!