U steaků platí, že se pečou z každé strany tak dlouho, jak jsou vysoké v cm. Pokud máte tedy 3 cm vysoké maso, pečte z každé strany 3 minuty, aby bylo propečené akorát.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky ze svíčkové (vysoké 3 cm)
● 2 lžičky hrubé soli
● 2 lžičky drceného barevného pepře
● olivový olej
Postup:
Maso opláchněte a osušte papírovými ubrousky. Plátky jemně promačkejte pěstí a potřete olivovým olejem. Nechte je před smažením asi 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 200 0C.
Rozpalte pánev a maso opečte z obou stran – z každé 3 minuty. Dejte steaky do pekáčku, přikryjte alobalem a vložte na 5 minut do trouby. Pak vyjměte a nechte chvíli stát. Nekrájejte maso hned, vytekla by z něj šťáva. Dochuťte až na talíři.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 170 Kč