Kýtu si můžete koupit v podobě ořech nebo horního či dolního šálu. Hodí se ke smažení i grilování. Maso krájejte vždy přes vlákno.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky z vepřové kýty
● 1 kelímek bílého jogurtu
● 1 lžička sladké mleté papriky
● sůl, pepř
● olej
● 1 lžička sušeného česneku
Postup:
V misce promíchejte jogurt, česnek a mletou papriku. Plátky masa osolte a opepřete. Pak je důkladně potřete jogurtovou marinádou a nechte marinovat nejlépe do druhého dne. Poté maso vyjměte z marinády a opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova.
Díky jogurtové marinádě bude krásně křehké. Podávejte s opečenými bramborami.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 90 Kč