Tahle hutná, přitom ale vláčná ryba chutná jak čerstvá, tak z konzervy. Zamilují si ji i ti, kteří jinak rybám moc neholdují. Chutná i syrová pro přípravu sushi.
Ingredience: 4 porce
● 4 porce tuňáka
● sůl, pepř
● černé sezamové semínko
● 2 lžíce citronové šťávy
● olivový olej
Na dohotovení:
● 400 g zelených fazolek
● 1 šalotka
● 1 lžíce másla
● 1 lžička lístků tymiánu
Postup:
Rybu osolte, opepřete, posypte sezamovým semínkem, pokapejte citronovou šťávou a olejem. Nechte chvilku stát. Z fazolek odkrojte konce a pak je nakrájejte na kousky. Šalotku nakrájejte najemno. Fazolky krátce povařte v osolené vodě. Slijte je a nechte okapat.
V pánvi nechte rozpustit máslo, opečte na něm šalotku, pak přidejte fazolky, lístky tymiánu, sůl a pepř. Vše společně ještě krátce opečte. Porce tuňáka opečte na oleji z obou stran, z každé strany asi 3 minuty. Podávejte spolu s fazolkami nebo jinou přílohou podle chuti.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 160 Kč