Na tento steak je zapotřebí kvalitní vyzrálé maso. Bude chutnat skvěle s pepřovou smetanovou omáčkou.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky hovězího masa z předkýtí
● sůl
● pepř
● olej
● 100 g másla
● 1 lžíce nasekaných bylinek
● 1 stroužek česneku
Postup:
Česnek prolisujte. Máslo prošlehejte, vmíchejte do něj bylinky, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a dobře všechno promíchejte. Pak vytvarujte kouli nebo váleček a dejte ho do chladu.
Maso vyjměte na zpracování půl hodinky předem a nechte ho stát při pokojové teplotě.
Potřete ho olejem a opepřete. V troubě zahřejte při vyšší teplotě pekáček. Rozpalte pánev a maso opečte z obou stran. Pečte z každé strany vždy tolik minut, jak je maso vysoké v centimetrech.
Upečené maso dejte do horkého pekáčku a na každý kousek dejte plátek bylinkového másla. Přikryjte alobalem a nechte 5 minut stát. Poté podávejte.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 120 Kč