Suroviny:
2 flank steaky (každý o váze asi 300 g)
2 lžíce celého čtyřbarevného pepře
2 snítky tymiánu
1 snítka rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
sůl
Postup:
Do hmoždíře vložte kuličky pepře, lístky tymiánu a rozmarýn. Tuto směs nahrubo utlučte, zalijte olivovým olejem a ze všech stran vetřete do steaků.
Takto ochucené maso zavřete do plastové krabičky a nechte ho několik hodin v lednici, aby se všechny chutě propojily.
Steaky vyndejte z lednice a před tepelnou úpravou je nechte alespoň půl hodiny odležet při pokojové teplotě. Pokládejte je na rozpálený gril a opékejte asi 3–4 minuty z každé strany.
Doba pečení se liší podle tloušťky masa, ideálně propečený steak by měl zůstat uvnitř trochu růžový, jen tak se zachová chuť i šťavnatost masa.
Ještě horké steaky zabalte do alobalu a nechte je na okraji grilu asi 10 minut dojít. Před podáváním je osolte a nakrájejte na tenké plátky. Jako příloha se skvěle hodí grilovaná zelenina nebo lehký zeleninový salát.
Tip!
Do masa v žádném případě nepíchejte, vytekla by tak všechna šťáva a steak by byl tuhý.