Rybí salát z kapra nemá prostě chybu. Jeho chuť ocení i ti, kteří velkou láskou ke kapřím pokrmům neoplývají.
Ingredience: 1 vykuchaný kapr zbavený kůže, 500 ml vody, 500 ml octa, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1 citron, 3 cibule, 3 lžíce nakládané mrkve naslano, 3 větší kyselé okurky, 300 g hrášku, 450 g majonézy, sůl
Postup: Uvaříme kapra v octové vodě s kořením, citronem nakrájeným na kolečka a celých 24 hodin ho v nálevu ponecháme. Pak jej vyjmeme a dobře vykostíme.
Nakrájíme cibuli, na malé kostičky okurky, přidáme hrášek, mrkev a majonézu, maso z kapra a salát dobře promícháme. Nikdy ho nepodáváme ihned poté. Je nutné mu dát čas, alespoň hodinu v chladu, aby se chutě dobře rozložily.