Suroviny:
4 plátky vepřové krkovičky
sůl a pepř
Na marinádu:
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Maso naklepeme a jednotlivé steaky po stranách trochu nařízneme nožem, aby se při pečení nekroutily.
Připravíme marinádu: smícháme olej s medem a citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a promícháme. Maso potřeme z obou stran marinádou, vložíme ho do sáčku nebo mísy s víkem a necháme v chladu alespoň 4 hodiny odležet.
Pak rozpálíme na pánvi olej a maso na něm opečeme po obou stranách (z každé strany maximálně 5 až 6 minut). Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Vepřová krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z vepřové kýty, tak si ji dopřejte!