Připravte svým blízkým pohoštění, na které nikdy nezapomenou.
Suroviny:
1 menší vepřová panenka (nebo ještě lépe hovězí květová špička – rump steak)
200 ml smetany ke šlehání
máslo
1 velká cibule
150 g lišek
2 lžíce nakládaného pepře
sůl, pepř
olivový olej
pár snítek čerstvého rozmarýnu
Postup:
Maso si dobře osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Dejte ho na chvíli odpočinout do lednice.
Lišky si očistěte, omyjte a namočte do vody.
Zpěňte si na másle cibuli a přidejte lišky. Restujte dozlatova. Přihoďte k nim rozmarýn.
Restujte dalších pět minut.
Poté k nim přilijte smetanu ke šlehání a přihoďte nakládaný pepř.
Nechte v pánvi probublávat dalších pět minut.
V jiné pánvi si rozpalte máslo nebo olivový olej a zprudka na něm maso orestujte. Květovou špičku restujte z každé strany 4–6 minut. Panence postačí z každé strany jedna minuta, pak ji zabalte do alobalu a dejte ji dopéct na 200 °C do trouby.
Pečte ji přibližně 15 minut. Vevnitř by měla zůstat růžová.
Maso nakrájejte a servírujte na omáčce.
Super recept! Akorát jsem nikdy nevařila s liškama, ale vypadá to jednoduše. Zkusím to o víkendu. 🙂
Miluju, když se vaří z čerstvých surovin! Vypadá to na skvělý recept, určitě ho zkusím. Díky za tip!