Bylinkové kuře s bramborami chutná výtečně, ale používejte jen čerstvé bylinky.
Ingredience:
1 celé kuře
1 kg brambor
pár snítek čerstvého rozmarýnu
několik snítek čerstvého tymiánu
sůl, pepř
4 lžíce másla
2 lžíce grilovacího koření
5 stroužků česneku
Postup:
Kuře omyjte, osolte, opepřete, i zevnitř, a dochuťte ho grilovacím kořením, nejlépe takovým, které neobsahuje sůl. Vložte kuře do pekáče nebo velkého hrnce, který můžete umístit do trouby. Přidejte k němu máslo, všechny čerstvé bylinky, celé stroužky česneku a podlijte ho cca 2–3 dcl vody. Pečte ho cca 30 minut na 185 °C. Pak ho vyndejte.
Přidejte k němu nakrájené, osolené a opepřené brambory. Nezapomeňte na ně dát trochu másla, případně rostlinného oleje. Pečte kuře s bramborami dalších 30 minut.
Na posledních 5 minut přidejte na kuřátko ještě trochu másla a zvyšte teplotu v troubě na 220 °C. Přejeme vám dobrou chuť!
Náš tip:
Nemusíte péct celé kuře, klidně použijte jen kuřecí prsíčka.