Koule z hovězího mletého masa se nejlépe hodí k opečenému chlebu nebo bramborové kaši.
Suroviny:
350 g hovězího mletého masa
2 lžíce sušené majoránky
2 stroužky česneku
1 lžíce worcesterské omáčky
hrst čersvé petrželky
sůl, pepř
4 lžíce másla
2 dcl rostliiného oleje na smažení
Postup:
Hovězí maso promíchejte se sušenou majoránkou, prolisovanými stroužky česneku, worcesterskou omáčkou, máslem a čerstvou petrželkou. Podle chuti nezapomeňte přidat sůl a pepř.
Z masové směsi vytvarujte kuličky. V hlubší pánvi si rozpalte rostlinný olej a všechny kuličky postupně osmažte ze všech stran.
Kuličky nechte od omastku okapat na kuchyňské utěrce. Nakonec je dozdobte trochou čerstvé petrželky. Případně je můžete ještě pokapat trochou worcesterské omáčky.