Raději byste něco masového? V tom případě nechte kuře zapéct společně s rajčaty a černými olivami.
Suroviny:
5 kuřecích čtvrtek či 6 křidélek
4 velká rajčata
2 hrsti čerstvé bazalky
1 lžíce sušené bazalky
100 g černých vypeckovaných oliv
150 g másla
4 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl a pepř
Postup:
Kuřecí čtvrtky nebo křidélka omyjte, osolte, opepřete a zprudka ze všech stran orestujte na oleji v mělké pánvi. Předehřejte si troubu na 190 °C.
Poté maso přendejte je do zapékací mísy a přidejte k němu máslo, na kostky nakrájená rajčata, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, sušenou bazalku a 4 lžíce černých oliv.
Kuře podlijte vodou a dejte péct do trouby na 1 hodinu. Každých přibližně 15 minut kuře zkontrolujte a případně přidejte ještě trochu másla a vody.
Šťavnaté kuřátko podávejte nejlépe s bílou rýží, případně s pečenými bramborami a na závěr ho dozdobte lístky čerstvé bazalky.