Špízy vylepšíte, když přidáte na jehlu ještě kousky slaniny.
Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, ½ červené cibule, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 2 špetky mleté papriky, 20 g oregana, 2 klobásy chorizo, olivový olej
Postup: V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, oregano, mletou papriku a vajíčko, vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte kuličky o velikosti menšího golfového míčku.
Připravené kuličky napichujte na špejle a prokládejte je kolečky chorizo klobásy. Dle chuti můžete přidat i cibuli nebo cherry rajčátka. Masové kuličky před grilováním lehce zmáčkněte naplocho. Špízy pokapejte olivovým olejem.
Připravte gril a rozpalte ho na střední žár. Grilujte 3–4 minuty z každé strany.