Suroviny:
1 kg vepřových žebírek
4 lžíce medu
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli
2 lžíce rajského protlaku
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup:
Smíchejte rajský protlak se sójovou omáčkou, chilli, medem, osolte a opepřete. Vepřová žebra naložte do připravené marinády minimálně na 2 hodiny, lépe ale přes noc do druhého dne.
Pak žebra dejte do pekáčku, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě alespoň 2 hodiny. Nakonec poklici sundejte a dopečte. Můžete je také zapéci pod grilem.
K žebírkům se nejvíce hodí čerstvý kváskový chléb a samozřejmě sklenice dobře vychlazeného piva.
Marinádu můžete udělat i jinak, třeba smíchat olej, hořčici, kečup, worcesterskou omáčku, med, česnek a chilli, případně vyzkoušet nějakou vlastní. Vhodné jsou i různé jogurtové dressingy.