Suroviny:
1 kg vepřové plece
1 kg brambor
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
250 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
Postup:
Vepřovou plec očistěte, osušte ji papírovými utěrkami, osolte a opepřete. Společně se sádlem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem ji vložte do hlubokého pekáčku.
Vše zalijte zeleninovým vývarem a zakryté vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Mezitím si omyjte brambory, oloupejte je, nakrájejte na větší kusy a osolte.
Asi po půl hodině maso otočte, přidejte k němu brambory a pekáč vraťte do trouby. Po 40 minutách odstraňte poklop a maso pečte, dokud nezíská zlatavou kůrku. Během pečení ho polévejte výpekem.
Pečeni nechte po vytažení z trouby 10 minut odpočinout a poté ji nakrájejte na tenké plátky. Každou porci doplňte o brambory a zakápněte šťávou z výpeku.
Tip!
K bramborám můžete přidat i mrkev a kořenovou petržel.
Mňam, to zní fakt dobře! Možná přidám i nějakou bylinku pro trochu jinou chuť.
Tento recept vypadá skvěle! Určitě ho zkusím, miluju kombinaci šťavnatého masa a brambor pečených v troubě.