Suroviny: 1 lžíce olivového oleje 125 g nízkotučného jogurtu ovocného 2 červené papriky 280 g čerstvého špenátu 3 stroužky česneku 3 šalotky 600 g vepřové panenky 600 g brambor bylinky dle chuti
Postup: Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme na malé steaky a mírně osolíme.
Krátce je orestujeme (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjmeme. Omyté brambory se slupkou, papriky i šalotky nakrájíme na měsíčky. Poté osolíme a opékáme asi 25 minut. K bramborám přidáme opečené vepřové steaky a dopečeme.
Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravíme dresing. Na talíře rozdělíme brambory, na ně navrstvíme špenát ochucený dresingem a navrch položíme kousky masa.