Srolovaná svíčková jako pestrobarevná duha s cuketovým povijanem na šťouchaném brambůrku.
Ingredience: 4 porce hovězí svíčkové, 100 g sušené šunky, 150 g modrého sýra, 1 smetana, 1 listové těsto navinuté na pečicím papíru, 1 cuketa, 150 g uzeného masa, 8 až 10 brambor, 1 cibule, 150 g anglické slaniny, sůl, pepř
Postup: Pokud máme svíčkovou vcelku, nakrájíme ji na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Pak je naplníme sušenou šunkou, kouskem modrého sýra, srolujeme a stáhneme provázkem. Orestujeme zprudka na oleji a vložíme do rozpálené trouby na 5 až 7 minut. Brambory oloupeme, osolíme a uvaříme doměkka.
Na pánvi orestujeme cibulku s uzeným masem, přidáme do brambor a rozšťoucháme. Cuketu nastrouháme, osolíme, slijeme vodu a vložíme na osolené listové těsto. Na cuketu nasypeme maso a pečeme při 180 stupních 35 minut.
Ve smetaně rozpustíme modrý sýr a povaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Šťavnaté svíčkové řezy rozřízneme a naservírujeme.