Skutečnou perlou kuchařského umu Evy Pilarové je srnčí sekaná. Je čas mysliveckých bálů, tak pokud vyhrajete v tombole srnčí, už víte, co s ním.
Ingredience:
500 g srnčího masa, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, kousek špeku, bílý pepř, 1 lžička koření na divočinu, polévkové koření, šťáva z mandarinky nebo pomeranče, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 1 sklenice brusinkového kompotu, 1 velký panák ginu, 3 sáčky sušených brusinek, snítka rozmarýnu
Postup: Pomeleme maso s česnekem a ochutíme pepřem a kořením. Cibuli a špek si pokrájíme a osmahneme dozlatova. Vše přidáme do mletého masa a dochutíme polévkovým kořením, přidáme vejce, strouhanku a zamícháme. Navlhčíme si ruce ve vodě a uděláme 2 šišky. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme doměkka.
Do skleničky s víčkem nasypeme brusinky a napěchujeme je. Pak vše zalijeme ginem a necháme půl hodiny odpočívat víčkem dolů. Na talířek si dáme kousek sekané, obložíme opilými brusinkami a přidáme lžičku brusinkového kompotu. Pokrm dozdobíme snítkou rozmarýnu.