Srnčí maso je jemné a téměř bez tuku – a medailonky z něj jsou skutečně luxusní pochoutka.
Potřebujete:
✿ 800 g srnčí kýty
✿ 1 stroužek česneku
✿ 15 drcených semínek koriandru
✿ 10 kuliček černého pepře
✿ 5 bobulek jalovce
✿ 10 g mořské soli
✿ 1 lžičku tymiánu a rozmarýnu
✿ 50 ml balsamika
✿ 50 ml panenského olivového oleje
✿ 150 ml červeného vína
✿ 30 g másla + na smažení
1. V misce smíchejte prolisovaný česnek, koriandr, kuličky pepře, jalovec, sůl, tymián, rozmarýn, balsamiko a olej. Do této marinády pak vložte na 30 minut srnčí maso nakrájené na medailonky.
2. Poté maso z marinády vyndejte, osušte ho lehce ubrouskem a asi 2 minuty opékejte medailonky z obou stran na pánvi. Pak je vložte na 5 minut do trouby vyhřáté na 80 °C.
3. V pánvi rozpusťte trochu másla, smíchejte ho se lžící marinády a podlijte červeným vínem. Nechte zredukovat na poloviční množství a pak vmíchejte 30 g studeného másla.
Vzniklou omáčkou přelijte plátky masa a servírujte třeba s opečenými nebo gratinovanými brambory a zeleninou.