Recept na srnčí hřbet od Ivana Vyskočila jsme vylepšili o pepřovou omáčku a je opravdu jedinečný. Na přání svých blízkých jej budete určitě muset často opakovat.
Ingredience: 100 ml slunečnicového oleje, 1 kg srnčího hřbetu, může být i trochu méně, 300 ml kvalitního červeného vína, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě mletý pepř, 1–2 stonky čerstvého tymiánu, 1–2 lžičky nakládaného pepře, 200 ml smetany ke šlehání
Postup: Srnčí hřbet očistíme a nakrájíme na širší medailonky. Opepříme, dáme do mísy, přidáme čerstvé bylinky, zalijeme červeným vínem, pokapeme olejem, citronovou šťávou a necháme v chladu odležet do druhého dne.
Ještě než medailonky začneme připravovat, musíme je nechat odpočívat asi tak hodinu při pokojové teplotě.
Pak je osušíme utěrkou, lehce je ještě přitlačíme, naklepeme rukou a osolíme. Na rozpáleném oleji zprudka opékáme srnčí medailonky asi tak 3 minutky z každé strany. Uložíme je na talíř, který přiklopíme, aby rychle nechladly.
Do výpeku přidáme nakládaný zelený pepř, zalijeme smetanou, osolíme. Ještě krátce povaříme a pepřová omáčka je hotová. Poté jí maso přelijeme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, nebo hranolky.