Suroviny:
600 g srnčího předního
50 g slaniny
1 lžíce sádla
1 lžíce mladého divokého koření
2 stroužky česneku
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce cukru krupice a vinného octa
200 g šalotky
150 g karotky
50 g celeru
2–3 lžíce hladké mouky
Postup:
Do kastrolu vložíme sádlo, na drobné kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji částečně rozpustit. Na tuku se slaninou osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek.
Přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, přidáme mleté divoké koření a dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě.
Když se voda, kterou maso pustilo, vydusí, poprášíme vše mletou paprikou, vmícháme protlak, cukr, ocet, přidáme šalotky a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso skoro měkké, zahustíme guláš vychladlou zlatou jíškou ze zbylého tuku a mouky. Povaříme asi 20 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem.