Suroviny:
2 balení romaduru
1 větší cuketa
1 červená cibule
1 červená paprika
200 g krájené slaniny
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
Všechny druhy čerstvé zeleniny (můžete nahradit i jinými, které máte rádi) nakrájejte na stejně velké kousky.
Podle chuti osolte a opepřete.
Romadur nakrájejte na stejné kusy, které zabalíte postupně do plátků kvalitní slaninky.
Zeleninu a romadur ve slanině napíchněte rovnoměrně na špejle namočené ve vodě, pokapejte olivovým olejem a špízy grilujte na rozpáleném grilu.
Podávejte s novými brambory přelitými máslem nebo s pečenými brambůrkami či čerstvým chlebem. Chybět by neměl ani domácí dip.
V případě, že se chcete vyhnout slanině, udělejte špíz pouze zeleninový a po ogrilování na něm nechte nakrájený romadur rozpustit. Nezapomeňte na vhodnou přílohu a samozřejmě dip, který dodá jídlu švih.