Na přípravu je vhodnější loupaná rýže, která více lepí a lépe stmelí koláčovou krustu.
Ingredience: 400 g rýže, 3 vejce, sůl, pepř, trocha oleje
Náplň: 1 cibule a stroužek česneku, 1–2 sáčky čerstvého špenátu, 400 g polotučného tvarohu, 2 vejce, máta, 80 g parmazánu, 3 lžíce kopru
Postup: Předehřejte na 185 °C troubu. Rýži smíchejte s 1 vejcem, solí a pepřem. Směs rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm, pečte 10 minut.
Na kapce oleje opečte nasekanou cibuli a česnek, přidejte špenát a nechte jej zavadnout. Tvaroh smíchejte s parmazánem, nasekanými bylinkami a dvěma vejci, pak obě směsi spojte a osolte. Přeneste na rýžový základ a pečte 30 minut.