Je pro vás samotný losos příliš suchý, nudný a nevýrazný? Zpestřete si ho špenátovou omáčkou.
Suroviny:
✿ 2–4 filety lososa
✿ 3 hrsti čerstvého baby špenátu nebo 200 g mraženého špenátu
✿ olivový olej
✿ 5 trojúhelníčků taveného sýra
✿ 150 ml smetany ke šlehání
✿ sůl, pepř S 2 stroužky česneku
✿ čerstvá bylinka na ozdobu
✿ 1/2 citronu
✿ 1 menší žlutá cibule
Postup:
Nejdříve si připravte omáčku.
V pánvi na oleji si orestujte nakrájenou cibuli.
Přidejte na plátky nakrájený česnek. Po 2 minutách vhoďte čerstvý nebo mražený špenát.
Po dalších 2 minutách přidejte smetanu ke šlehání, lžíci citronové šťávy a sýr. Až se rozpustí, dochuťte solí a pepřem.
Na druhé pánvi si na oleji orestujte lososa, stačí dvě minuty z každé strany. Osolte ho, opepřete a zakapejte citronovou šťávou.