Jsou nadýchané, vláčné a měkoučké. Vaječnými muffiny určitě žádnou návštěvu neurazíte.
Ingredience:
10 vajec
2 hrsti čerstvého špenátu
150 g anglické slaniny
sůl, pepř
150 g balkánského sýra
sušený nebo čerstvý tymián
máslo na vymazání
formiček na muffiny
Postup:
Vezměte si k ruce formičku s otvory na muffiny a každou zvlášť pořádně vytřete máslem, aby šly po upečení muffiny dobře vyndat. Špenát nejprve spařte vroucí vodou, pak ho prolijte studenou. Poté ho vyždímejte a nasekejte hodně nadrobno.
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a na pánvi ji nasucho lehce orestujte. Balkánský sýr také nakrájejte na malé kostičky. V misce rozšlehejte všechna vejce vidličkou a podle chuti je osolte, opepřete a přidejte sušený nebo čerstvý tymián.
Poté vejce smíchejte se slaninou, sýrem a špenátem. Troubu rozehřejte na 180 °C. Vaječnou směs rozdělte do jednotlivých otvorů ve formě a dejte ji péct na 15 minut.