Tyto špenátové šnečky jsou skvělým, protože jednoduchým a velmi rychlým pohoštěním nebo klidně také lehkým obědem.
Ingredience:
1 balení listového těsta (cca 300 g)
200 g čerstvého špenátu
150 g sýra feta
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl a pepř (dle chuti)
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenát a krátce poduste. Nechte vychladnout a smíchejte s rozdrceným sýrem feta, osolte a opepřete podle své chuti.
Listové těsto rozválejte na placku asi 3 mm silnou, rozetřete na ni špenátovou směs a srolujte. Okraj co nejpevněji přitiskněte, aby se roláda nerozmotávala.
Krájejte na plátky a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte přibližně 20 minut anebo dokud nejsou šnečky zlatavé.
Doba přípravy: 35 min
Cena: 100 Kč
Špenát mám moc ráda, určitě je tohle recept pro mě. Navíc to vypadá jednoduše, což je ideální po práci. Díky za inspiraci!
Zní to skvěle! Už dlouho jsem hledala něco rychlýho na pohoštění. Díky za tip, určitě vyzkouším na příští akci s kamarády!