Připravují se ve Španělsku a při parných letních dnech jsou ideální.
Ingredience:
1 balení listového těsta
150 g mraženého špenátu
100–120 g balkánského sýra
3 stroužky česneku
sůl, pepř
muškátový oříšek
1 vejce
bílý sezam
olej
Postup:
Špenát rozmrazte a dochuťte.
Vmíchejte rozdrobený feta sýr a špetku muškátového oříšku.
Rozkrájejte listové těsto na čtverce. Doprostřed každého čtverce dejte lžičku až dvě náplně.
Přeložte každý cíp šátečku do středu a okraje přitiskněte.
Položte šátečky na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypejte sezamovými semínky.
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
Špenátové šátečky s balkánským sýrem zní jako skvělý tip na lehké letní pohoštění. Ráda bych to zkusila, miluju fotografovat pokrmy tak krásné jako tyto šátečky!