Ještě jste nevyzkoušeli lívance naslano? Nejvyšší čas to napravit. Tyto ricottové nemají chybu.
Suroviny na 8 kusů – 100 g ricotty – 30 g baby špenátu – 1 vejce – 1 stroužek česneku – 50 ml mléka – 70 g hladké mouky – špetka soli – 1 lžička prášku do pečiva – olej na smažení – uzený losos na ozdobu
Postup
1. Vejce vyklepněte do mísy a rozšlehejte s ricottou. Špenát pokrájejte na půlcentimetrové nudličky a přimíchejte k ricottě s vejci.
2. Vmíchejte najemno pokrájený česnek, sůl, mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
3. Na pánev vytřenou olejem nebo na lívanečník nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Tvořte placičky silné asi 1 cm. Opékejte z každé strany asi 3 minuty.
4. Ozdobte uzeným lososem a podávejte.