Trochu kalorická, ale moc chutná večeře i pro náročnější strávníky.
Ingredience: 4 porce
● 4 brambory
● 2 vejce
● 4 stroužky česneku
● 4 lžíce smetany
● 6 lžic hladké mouky
● 4 plátky uzeného masa
● 200 g mraženého listového špenátu
● pepř ● sůl ● olej
Postup:
Listový špenát rozmrazíme a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo.
Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme.Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem a nadrobno nakrájeným masem. Za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne středně husté těstíčko. Spojíme je se špenátem, osolíme, opepříme a na 20 min dáme uležet.
Těsto naneseme na pánev s horkým olejem, rozetřeme na tenkou placku a zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy.Podáváme s čerstvou zeleninou, se zakysanou smetanou…
Příprava: 35 min
Cena: 60 Kč