Nejhodnotnější jsou čerstvé špenátové listy, proto je při volbě surovin upřednostníme. Polévku lze uvařit i z mraženého špenátu, ale už to nebude žádný vitaminový životabudič.
Ingredience: 4 porce
● 300 g čerstvého špenátu
● cibule
● olivový olej
● hladká mouka
● 500 ml mléka
● 2 stroužky česneku
● sýr typu parmazán
● pepř
● sůl
Postup:
Špenát vložíme do malého množství vroucí vody se solí a krátce povaříme.
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme trochu mouky a připravíme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme vývarem ze špenátu, mlékem a vodou a zhruba 20 minut provaříme.
Nakonec přidáme rozetřený česnek, nadrobno nasekané listy čerstvého špenátu a znovu vše provaříme přibližně 5 minut. Sýr nastrouaný na misce stranou může posloužit k dochucení.
Příprava: 20 min
Cena za porci: 50 Kč