Znáte? Neznáte. Tak neváhejte a připravte je třeba na nejbližší extra domácí sešlost a rozhodně sklidíte zasloužené kulinářské ovace i díky pravému švýcarskému sýru.
Ingredience: 4 ks chleba, 200 g špeku, 100 g cibule, 0,5 dcl olivového oleje, 75 g sýru Tete de Moine, 200 g ledového salátu, 50 g citronu, 20 g hladkolisté petržele, pepř, sůl
Postup: Špek nakrájíme na kostky, zpěníme na pánvi a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku.
Vše zakápneme citronem a přidáme nasekanou hladkolistou petržel. Toasty můžeme úhlopříčně rozkrojit, prokapeme je olivovým olejem a necháme sušit v troubě při 90 °C asi tak 20 minut.
Na usušený toast položíme ledový salát, pokapeme citronem, přidáme směs ze špeku a navrch položíme růžičky ze sýru Tete de Moin. Pokud se vám nechce použít tenhle sýr, vsaďte na hoblinky jiného druhu sýru.
Můžeme ho nahradit levnější variantou, nic tím nezkazíte, i tak sklidíte úspěch.