Na netradičních utopencích si určitě pochutnáte, se sklenkou vychlazeného piva budou dokonalé.
Ingredience:
4 špekáčky
1 žlutá cibule
1 feferonka
2 stroužky česneku
100 ml oleje
50 ml octa
100 ml piva
1 lžíce cukru
1/2 lžičky hořčičných semínek
1/2 lžičky sušeného oregána
2 bobkové listy
5–6 kuliček nového koření
1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
sůl podle chuti
Postup:
Špekáčky nakrájejte na menší kousky. Pokud máte dostatečně velkou sklenici, můžete je nechat i vcelku. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Feferonku omyjte a nakrájejte na kolečka.
V hrnci smíchejte olej, ocet, pivo, cukr, hořčičná semínka, oregáno, bobkové listy, nové koření a pepř. Směs přiveďte k varu a krátce povařte, aby se z koření uvolnila chuť.
Do sklenice nebo jiné uzavíratelné nádoby navrstvěte špekáčky, cibuli, česnek a feferonky. To vše zalijte horkým nálevem tak, aby byly všechny ingredience ponořeny.
Sklenici uzavřete a utopence nechte odležet v lednici alespoň deset dní, nejlépe čtrnáct.
Pivní utopence si nejlépe vychutnáte s čerstvým chlebem nebo topinkou.
Hele, tohle by mohlo bejt fakt dobrý pro party doma. Nemám moc zkušeností s vařením, ale tohle zně jednoduše!
Mám ráda, když se přidá do jídla něco netradičního, jako tady pivo. Jsem zvědavá, jaký to bude mít vliv na chuť špekáčků.
To mi připomíná starý dobrý časy, když jsme dělali utopence s kamarádama. Musim to vyzkoušet s tím pivem!
Tohle zní jako skvělý nápad na letní večírek! Už vidím ty špekáčky a studené pivo na naší terase.