Chcete ochutnat něco skutečně nevšedního?
Suroviny:
4 špekáčky
2 hrnky kysaného zelí
5 lžic hořčice (kremžské nebo plnotučné)
1 nebo 2 velké čerstvé bagetky, případně chléb
olej na restování
3 stroužky česneku
čerstvé bylinky na ozdobu (například petrželka, libeček nebo koriandr)
Postup:
Na rozpáleném oleji orestujte jak špekáčky nakrájené na silnější kolečka, tak i na kolečka nakrájenou bagetku, případně třeba plátky chleba. Můžete restovat všechno spolu, tak pečivo dostane nezaměnitelnou vůni.
Pečivo potřete prolisovaným česnekem a pak na ně umístěte větší vrstvu hořčice. Na každý kousek pečiva umístěte silnější kolečko opečeného špekáčku a bohatě ho zasypejte kysaným zelím.
Nezapomeňte do každé jednohubky zapíchnout párátko. Máte-li po ruce čerstvou bylinku, dozdobte jednohubky bylinkami. Jednohubky výtečně chutnají zatepla i zastudena. Přejeme dobrou chuť!
Náš tip
Buřty můžete podávat i s holandskou omáčkou.