Skvělý dort, na který si řada hospodyněk netroufne. My jsme pro vás zjednodušili tradiční recept.
Ingredience:
1 hrnek silné instantní kávy, 1 hrnek medu, 3 vejce, ½ hrnku krupicového cukru, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek špaldové mouky, 1 kypřící prášek, 1 lžička mleté skořice, 4 hřebíčky rozdrcené v hmoždíři, 1 hrnek mletých ořechů, 3 strouhnutí muškátového oříšku, špetka soli, 250 g másla, 1 plechovka kondenzovaného mléka
Postup:
Do uvařené kávy přidáme med, cukr a necháme vše projít varem, pak ihned odstavíme a necháme vychladnout.V míse nejdříve rozšleháme vejce a za stálého míchání postupně přiléváme olej, prosetou mouku smíchanou kypřícím práškem, kávový základ, koření a ořechy.
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo do formy a dáme péct na 180°C.
Hotový by měl být za 25 minut. Necháme hodně povolit máslo, dobře ho promícháme se salkem a krém je hotový. Pak už jen upečený korpus nakrájíme na tři stejné tvary a postupně je spojíme krémem.