Nejběžněji se k ptáčkům dává jako příloha rýže. Ptáčků můžete udělat do zásoby víc a zmrazit je pro příští použití.
Ingredience:
2 tenké plátky hovězího masa
hořčice (dijonská)
2 uvařená vejce
párek
2 sladkokyselé okurky
150 g slaniny
cibule
trocha oleje
drcený kmín
hladká mouka
worcesterská omáčka
sůl a pepř
Postup:
Plátky masa naklepejte a z obou stran osolte, opepřete, z jedné strany je pak potřete troškou hořčice. Naplňte je slaninou, kouskem párku, vejcem, okurkou a pak maso zabalte a zpevněte provázkem nebo kovovými jehlami.
V kastrolku rozpusťte zbylou pokrájenou slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, na ni pak masové závitky. Zprudka je ze všech stran opečte.
Přilijte vodu, přidejte sůl, pepř a kmín a pod pokličkou duste doměkka. Pak maso vyndejte z vývaru. Ten zahustěte směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidejte sůl, pepř, worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici.