Ač jde o klasickou českou kuchyni, můžete ji uvařit i zdravou cestou a zároveň si na ní pochutnat.
Příprava: 95 min
Náročnost: x x
Cena: 175 Kč
Potřebujete:
700 g hovězího zadního masa
pepř, sůl
4 cibule
plnotučnou hořčici
4 vejce
100 g šunky vcelku
4 sterilované okurky
1–2 brambory
1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na čtvrtiny, šunku na hranolky, okurky napůl. Plátky masa potřete hořčicí, na každý položte proužek šunky a 2 čtvrtky vejce, okurku a plátky srolujte. Omotejte je nití a svažte.
2 Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na pánvi bez tuku dozlatova. Pak ji přendejte do mixéru a s trochou vody rozmixujte dohladka. Na suché pánvi opečte i ptáčky.
Rozmixovanou cibuli a ptáčky vložte do tlakového hrnce a zalijte vývarem, přilijte i trochu láku z okurek na ochucení.
3 Dusíte asi 45 minut. Ke konci varu nastrouhejte najemno syrové brambory, přidejte k ptáčkům a vše vařte ještě 10 minut. Podávejte s rýží nebo šťouchaným bramborem.