Suroviny na těsto: 1 sklenice vody 125 g másla 1 sklenice hladké mouky špetka soli 3 středně velké vejce moučkový cukr rostlinný olej Čokoládová omáčka: 150 ml čokolády, nejlépe hořké 100 ml 30 % smetany
Postup: Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu.
Pomalu přisypáváme mouku se špetkou soli a mícháme, dokud se přísady nespojí. Necháme vychladnout a postupně vmícháme vejce. V hrnci rozpálíme olej. Připraveným těstem naplníme sáček na zdobení a opatrně vymáčkneme cca 7 cm dlouhé pásky přímo do oleje.
Smažíme dozlatova. Hotové koblihy zbavíme přebytečného tuku a posypeme moučkovým cukrem. Jak na omáčku: Do rozehřátého hrnce nalijeme smetanu a mícháme. Přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
Horkou omáčku podáváme v miskách a namáčíme v ní koblihy.