Suroviny:
1 ½ šálku hladké mouky
¾ šálku loupaných mandlí
½ hrnku vepřového sádla
2 lžíce másla
¾ šálku krystalového cukru
½ lžičky skořice
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech dejte mandle a pečte, dokud nezačnou mít slabě zlatavou barvu (zhruba 8–10 minut). Snižte teplotu trouby na 120 °C. Vyjměte mandle z trouby a v kuchyňském robotu je rozemelte na mouku.
Dále ve velké míse našlehejte sádlo, máslo, cukr a skořici, až budou hladké a krémové. Do směsi přidejte mouku a mleté mandle a zapracujte do těsta. Těsto bude trochu drobivé, ale tak to má být.
Pečicí papír dejte na vál. V míse zpracujte těsto do tvaru koule a poté je položte na papír. Opatrně je vyválejte pomoučeným válečkem na obdélník o tloušťce asi 1 a ½ centimetru. Pomocí vykrajovátka vytvořte oválné sušenky.
Přesuňte na tukem vymazaný plech (můžete použít špachtli) a pečte 25–30 minut, dokud neuvidíte, že okraje začínají být zlatohnědé. Nechte na plechu vychladnout.
Sundávat byste je měli až studené, protože jinak by se vám mohly rozpadnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Tyto bonbonky jsou populární ve Španělsku, v Latinské Americe a na Filipínách. Můžete je použít i jako dárek, když je po jednom zabalíte do celofánu.
Super článek! Bonbonky vypadají skvěle a určitě je taky v nejbližší době vyzkouším. Akorát nemám moc zkušeností s vepřovým sádlem, tak snad to zvládnu dobře.
Týjo, zní to fakt dobře! Mandle a skořice, to asi musím zkusit, až budu mít chvíli. Akorát doma nemám sádlo, asi budu muset nahradit nějakým olejem nebo máslem.