Suroviny:
400 g mletého hovězího masa
1 stonek řapíkatého celeru
2 plechovky drcených rajčat
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce olivového oleje
1 l masového vývaru
2 lžíce strouhanky
2 stroužky česneku
2 brambory
1 cibule
1 mrkev
1 vejce
pepř
sůl
Postup:
Začněte přípravou masových kuliček. V míse smíchejte maso s vejcem, strouhankou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs propracujte rukama, vytvarujte malé kuličky a ze všech stran je opečte v pánvi.
V hrnci zahřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní mrkev, brambor a celer nakrájené na kostičky.
Krátce opečte a následně do hrnce přilijte vývar a sekaná rajčata. Osolte, opepřete a ochuťte mletým kmínem.
Hrnec zakryjte poklicí a polévku nechte asi 25 minut probublávat. Poté do ní přidejte opečené masové kuličky a nechte ji vařit dalších 15 minut. Každou porci ozdobte nahrubo nasekanou petrželí. Jako příloha se nejlépe hodí bílý chléb.
Tip!
Do masové směsi přidejte kostičky opečené slaniny.
Tento recept vypadá velmi zajímavě a chuťově bohatě. Určitě to zkusím příště připravit, když budu mít chuť na něco nového a svěžího.
Wow, masové kuličky v rajčatové polévce! To musím určo zkusit, miluju kombinaci všech těch chutí! 🤤
Znělo to nemožně, ale tahle kombinace surovin je fakt geniální. Skvělá inspirace na oběd, když chci něco rychlýho a zároveň chutnýho!