Tuto omeletu Španělé připravují na nejrůznější způsoby, ale vždycky chutná famózně.
Ingredience:
500 g brambor
1 cibule
5 vajec
olivový olej
sůl, pepř
hrst cherry rajčátek
čerstvá bylinka na ozdobu, nejlépe petrželka nebo například bazalka
Postup:
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky.
Osmažte je v hlubší pánvi, nejlépe na olivovém oleji, dokud nezměknou. ν Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte dozlatova.
Vejce rozšlehejte v míse, osolte a opepřete. Smažené brambory s cibulí vmíchejte do vajec.
Směs nalijte zpět na pánev a smažte z obou stran na mírném ohni, dokud omeleta neztuhne.
Podávejte s rajčátky a petrželkou.
Já jsem nebyla nikdy moc na vajíčka, ale tahle španělská bramborová omeleta mě dostala! Doma jsme ji vyzkoušeli s rajčátky a to byl fakt hit.
Nečekala jsem, že omeleta s bramborama bude tak dobrá. Skvělý recept, zvládne ho každej, i když nejste kuchařka profík. A hlavně chutná skvěle!
Španělská bramborová omeleta je ideální pokrm jak pro rodinnou večeři, tak pro elegantní večeři s přáteli. Přidání čerstvých bylinek dodává celému jídlu lehkost a svěžest.
Tento recept je příklad toho, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit dokonalý chuťový zážitek. Kombinace brambor, vajec a olivového oleje je prostě famózní.
Jé, Španělská bramborová omeleta, tu úplně miluju! Zkoušela jsem ji doma a je fakt easy na přípravu. Brambory, cibule a vejce, to je prostě klasika, ale s rajčátky a bylinkama to má šmrnc.
Španělská bramborová omeleta je skvělá volba pro večeři. Použití olivového oleje dodá pokrmu typickou středomořskou chuť. Po zkoušení různých variant jsem zjistila, že čerstvá bazalka je ideální bylinka na ozdobu!