Vyzkoušejte výborné halušky ze špaldové krupice, která jim dodá jemnou chuť i výživovou hodnotu.
Potřebujete:
✿ 250 g bio špaldové krupice
✿ 200 ml bio mléka
✿ 2 vejce
✿ 2 lžíce rostlinného oleje
✿ sůl
1. V míse prošlehejte vidličkou vejce, přidejte 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a mléko a dobře promíchejte. Do tekuté směsi postupně přisypávejte špaldovou krupici a stále míchejte, dokud nevznikne kompaktní těsto. Nechte ho cca 30 minut odpočívat – zpevní, zhoustne a bude se lépe tvarovat.
2. V hrnci přiveďte k varu 3–4 litry vody a osolte ji. Pomocí struhadla na halušky nebo síta s většími otvory protlačte těsto do vroucí vody. Vařte 3–5 minut, dokud noky nevyplavou na hladinu.
3. Noky sceďte nebo vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat. Můžete je ihned podávat nebo krátce osmahnout na másle. Doplňte podle libosti opečenou slaninou, kysaným zelím, rozdrobenou bryndzou apod.
Tento recept přidávám do své sbírky! Cestování s chutěmi je úžasný způsob, jak objevovat nové pochoutky.
Tohle je skvělý recept na halušky, určitě ho vyzkouším. Miluji alternativy klasických pokrmů a špalda mě velmi zajímá.