Špaldová mouka má nižší obsah lepku, a je proto lépe stravitelná. Můžete ji použít na celé těsto nebo nakombinovat s jinou moukou podle chuti.
Ingredience: na 1 kulatou formu
● 250 g špaldové mouky
● 5 vajec
● 50 ml oleje
● 1 lžička mleté skořice
● 1 lžička prášku do pečiva
● 150 g moučkového cukru
● 4 broskve
Postup:
Do mísy vyklepněte žloutky a přidejte cukr. Ušlehejte je do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a olejem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Po částech ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Broskve přepulte, vyjměte pecky a plod nakrájejte na čtvrtinky. Bublaninu pečte asi 35 min v troubě předehřáté na 180 0C. Po vyjmutí z formy bublaninu pocukrujte.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 10 Kč