Špagety jsou oblíbená rychlovka, ale připravované jako eintopf jsou ještě snadnější a přitom chutné.
Potřebujete:
✿ 350 g špaget
✿ 350 g cherry rajčat
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 lžičky kapar
✿ hrst bazalky
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 lžičku soli
✿ 5 sušených, v oleji marinovaných rajčat
✿ hrst černých oliv
✿ 1 hrnek bílého vína
✿ 1,5 hrnku zeleninového vývaru
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, kapary nakrájejte na poloviny, olivy sceďte a nechte je okapat.
2. Do hrnce vložte špagety (nebo i jiné těstoviny) a přidejte k nim většinu cherry rajčat, cibuli, česnek, kapary, sušená rajčata. Zalijte bílým vínem a zeleninovým vývarem, přiklopte pokličkou a přiveďte k varu.
3. Vařte 8–10 minut a v průběhu vaření párkrát směs zamíchejte. Poté ozdobte zbylými rajčátky, olivami a bazalkou a ihned servírujte.