Jedinečné špagety s krevetami a rajčatovou omáčkou na bílém víně jsou gurmánským zážitkem.
Suroviny na 4 porce – 400 g špaget – 400 g krevet – 2 lžíce másla – 200 ml bílého suchého vína – 200 g cherry rajčat – olivový olej – 3 stroužky česneku – 1 lžička koření na ryby – sůl, pepř
Postup
1. Špagety dejte vařit podle návodu. Slijte je a vmíchejte do nich lžíci másla.
2. Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Přidejte nasekaný česnek a opečte. Přilijte víno a nakonec přepůlená cherry rajčata. Duste za častého míchání asi 25 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Krevety osmažte na olivovém oleji a pak přidejte k omáčce.
4. Špagety promíchejte s omáčkou a servírujte.