Suroviny:
1 balení špaget 1 svazek zeleného chřestu ½ avokáda 1 stroužek česneku šťáva z ½ citronu a limety čerstvé bylinky (koriandr, estragon, petrželka) 6 lístků bazalky ½ kelímku zakysané smetany 3 lžíce olivového oleje 1 šalotka 1 hrnek mraženého hrášku 2 hrsti rukoly sůl a pepř
Postup: Do vroucí vody vložíme špagety. Po 5 minutách k nim přidáme kousky chřestu a vaříme ještě 4 minuty, až budou špagety al dente.
Během vaření špaget rozmixujeme avokádo, 2 lžíce olivového oleje, česnek, citronovou a limetkovou šťávu a čerstvé bylinky na kašičku.
Tu poté promícháme se zakysanou smetanou. Lžíci oleje rozehřejeme v kastrolu. Přidáme šalotku a smažíme ji 2–3 minuty. Přidáme hrášek a rukolu a smažíme ještě 2–3 minuty, až také zvláční. Plamen vypneme a do kastrolu vmícháme špagety s chřestem a omáčku.
Promícháme a dochutíme solí a pepřem..