Téměř všichni mají rádi špagety. Tradiční a jednoduché jídlo, které vykouzlí vždy úsměv na tváři. Vyzkoušejte ho s bazalkou a uvidíte, že už nikdy nebudete chtít jíst nic jiného.
Ingredience: špagety, 4 stroužky česneku, bazalka, 40 g pininových oříšků nebo kešu, 80 g parmazánu, 6 lžic olivového oleje, 6 ks rajčat, sůl
Postup: Uvařte špagety dle návodu. Nejlépe al dente, to znamená na skus. Česnek oloupejte a najemno nasekejte. Bazalku operte, lístečky otrhejte a část si jich odložte na zdobení. Česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujte na kaši a přidejte 60 g parmazánu.
Promíchejte a za stálého míchání pomalu přilévejte olej tak, aby vznikla hustá omáčka. Špagety zalijte omáčkou, promíchejte a posypejte zbytkem sýra. Ozdobte rajčaty a bazalkou.