Suroviny:
1 balení špaget
2 konzervy sekaných rajčat
40 g marinovaných ančoviček
1 lžíce kaparů
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
100 g černých oliv
1 lžička drceného chilli
hrst hladkolisté petržele
sůl
Postup:
Kapary dobře opláchněte pod tekoucí vodou, abyste je zbavila přebytečné soli. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, vhoďte do něho celé stroužky česneku, drcené chilli a nadrobno nakrájené ančovičky.
Přidejte nadrobno nakrájené kapary a vše společně asi 5 minut restujte, dokud se ančovičky téměř nerozpustí. Poté do pánve přidejte obě plechovky rajčat. Dobře zamíchejte a nechte asi pět minut prohřát.
Na poslední dvě minuty do omáčky nasypejte nadrobno nakrájené černé olivy a nasekanou petržel. Stroužky česneku vyjměte a vyhoďte. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě téměř doměkka. Přeceďte je a přidejte do pánve k omáčce. Dobře promíchejte a ještě asi minutu zahřívejte.
Tip!
Omáčku solte opatrně, ančovičky i kapary jsou dost slané.
Dobrý den, moc děkuju za tenhle recept. Ančovičky jsem v kuchyni ještě nepoužívala, ale řekla jsem si, že je čas to změnit. Fotka výsledného jídla na mém profilu určitě nebude chybět!
Teda, musím říct, že tento recept vypadá fakt zajímavě. Nemůžu se dočkát, až ho vyzkouším. Mám hodně ráda italskou kuchyni, ale s ančovičkama jsem si ještě nikdy nevařila.