Klasické špagety carbonara jsou připraveny s pancettou nebo slaninou a krémovou omáčkou ze žloutků. My jsme je ještě ozvláštnili tuňákem a pórkem. Odteď už nebudete chtít večeřet nic jiného.
Ingredience: 160 g tuňáka v olivovém oleji, špagety, 1 ks pórku, 2 žloutky, 1 ks vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 50 ml olivového oleje, 1 snítka petržele, sůl, pepř
Postup: Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátnou, a osolte.
V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem. Přidejte trochu vody z těstovin a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.