Suroviny na 2 porce: 300 g špaget, olivový olej, 200 g plátků pancetty (slaniny), 100 g parmazánu, sůl a pepř, 4 žloutky z domácích vajec
Postup:
Osolenou vodu přivedeme k varu a uvaříme špagety (8–12 min). Za-tím nakrájíme na proužky pancettu. Na pánvi rozpálíme kapku oleje a pancettu orestujeme dokřupava. Do mísy vyklepneme žloutky, přistrouháme parmazán, směs promícháme a opepříme. Z těstovin odebereme stranou hrnek vody a slijeme.
Pancettu dáme k těstovinám a párkrát vše prohodíme. Při-dáme vejce se sýrem a přiléváme horkou vodu z těstovin. Mícháme, až se vytvoří krásně lesklá omáčka.
Těstoviny servírujeme na hluboké talíře a před podáváním je posypeme mletým pepřem. Na stůl dáme struhadlo a kus parmazánu, aby si každý přidal sýra tolik, kolik má rád.