Tento vynikající pokrm je nesmrtelnou italskou klasikou.
Ingredience:
400 g špaget
4 stroužky česneku
2 čerstvé chilli papričky
100 ml olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl a pepř dle chuti
parmazán
Postup:
Uvařte špagety ve slané vodě podle návodu.
Mezitím zahřejte olivový olej na pánvi a přidejte na plátky nakrájený česnek a chilli papričky.
Nechte opékat na mírném plameni, dokud česnek nezezlátne.
Sceďte těstoviny (trochu vody z vaření si nechte stranou) a přidejte je do pánve s česnekem a olejem.
Promíchejte, přidejte petrželku nastrouhaný parmazán, sůl, pepř a případně ještě trochu vody z těstovin.
Špagety podávejte lehce posypané nastrouhaným parmazánem.
To vypadá fakt dobře, možná to zkusím udělat dneska večer k večeři s rodinou, určitě to bude hit.
Jsem velká fanynka italských jídel a špagety aglio e olio s chilli jsou pro mé chuťové pohárky prostě dokonalé.
Nemůžu uvěřit, že jsem tohle nezkusila dřív. Zní to jednoduše a lahodně, zítra to určitě zkusím!
Italská klasika nikdy nezklame, špagety s česnekem a chilli jsou báječné pro příjemný a rychlý oběd.
Fotografie k receptu by určitě přidaly kouzlo. Tohle jídlo je jako stvořené pro krásný snímek na sociální sítě.
Jé, tohle znám, dělali jsme to na naší hodině vaření. Skvělý recept na rychlou večeři, vždycky zachutná!